Farlarım Neden Buğulu?

Gece araba kullanırken yolu görmekte zorlanıyor musunuz? Güneş, yağmur ve yol koşulları akrilik farlarınıza zarar vermiş ve bulanıklaşmalarına neden olmuş olabilir. Aşırı sisli farlar görüşü yüzde 50’ye kadar azaltabilir. Bunun da ötesinde, puslu farlar sadece çirkindir. Farlarınızın sislenmesinin nedenlerini ve bunu durdurmak için neler yapabileceğinizi ortaya çıkaralım.

Farları Bulanıklaştıran Nedir?

Oksidasyon: Akrilik farlar UV ışığına maruz kaldığında oksitlenir. Far camları bunu önlemeye yardımcı olmak için şeffaf bir üst kaplama ile birlikte gelir, ancak sonunda kaplama aşınır ve güneş ışığı sert plastiği sarıya çevirir. Su buharı: Farlar su geçirmez bir conta ile üretilir, ancak aşınma ve yıpranma bu contanın kırılmasına neden olabilir. Daha sonra merceğin içinde silemeyeceğiniz bir yerde yoğuşma oluşur. Su damlacıkları ışık huzmesini dağıtarak gece görüşünü daha da bozar.

Farların Sarıya Dönmesi Nasıl Engellenir?

Aracınızı gölgeye park edin: Mümkünse garaja veya gölgeli bir ağacın altına park edin. Böyle bir seçeneğiniz yoksa, UV ışınlarına maruz kalmayı azaltmak ve oksitlenme sürecini yavaşlatmak için dışarıda park ederken farlarınızı güneşten uzağa doğru çevirin. Arabanızı yıkayın: Buğulanmaya neden olan kir ve kimyasalları temizlemek için her üç ayda bir farları otomotiv sabunuyla yıkayın. Farları cilalayın: Far camlarınızı parlatmak ve erken sararma belirtilerini gidermek için aşındırıcı olmayan bir parlatma maddesi ve mikrofiber bir bez kullanın.

Buğulu Farlar için Kendin Yap Tedavileri

Farlarınızı kendiniz onarmak için, camları otomobil sabunuyla yıkayarak işe başlayın, böylece çalışmak için temiz bir yüzeye sahip olursunuz. Ardından, farlarınızdaki bulanıklığı gidermek için bu tekniklerden herhangi birini deneyin: Karbonat macunu: 5 yemek kaşığı karbonatı bir macun oluşturacak kadar suyla karıştırın. Bir süngerle her iki fara bolca uygulayın ve küçük dairesel hareketlerle cilalayın. Sonuçları görmek için farları durulayın.

Kendin yap far temizliğinin sonuçları sadece bir ay kadar sürer. Aşındırıcı kimyasallar oksidasyonu giderir, ancak gelecekteki sararmaya karşı koruma sağlamaz. Profesyonel far onarımı daha etkilidir. Artık farları neyin buğulandırdığını bildiğinize göre, en iyi tedavi seçeneğinin profesyonel far restorasyonu olduğu açıktır.

Sonuçlarımız daha güvenli gece sürüşü için uzun ömürlüdür. Far restorasyon hizmetlerini planlamak için bugün bize ulaşın.

Neden Birçok Kişi Kış Aylarında Araçları Rölantide Çalıştırmanın Çok Önemli Olduğunu Düşünüyor?

Çoğu oto yedek parça mağazasında, UV ışınlarına maruz kaldıkları için buğulanan far camlarını temizlemek için özel olarak tasarlanmış en az bir ya da iki ürün bulunur. “Far restorasyon kiti” veya “far merceği restorasyonu” olarak işaretlenmiş ürünleri arayın. Bu ürünleri kullanmak aracınızın sisli farlarını temizlemenin basit bir yoludur.

Buğulu farları hemen temizlemesi gereken kişilerin işe yarayabilecek birkaç seçeneği daha vardır.

Diş macunu ve kabartma tozu farları temizlemek için etkili temizleyiciler olabilir. Her iki ürün de farları çizmeden veya zarar vermeden sisi çıkaracak kadar aşındırıcıdır.

Rain-X gibi parlatma bileşikleri de UV hasarını gidermek için yeterince etkili olabilir.

Tamire ne zaman ihtiyacınız var?

Alternatörün mekanik parçaları sızdırmazdır, ancak yağlayıcı aşındıkça duran su alternatöre zarar verebilir. Tekrar tekrar suya maruz kalmak elektrik arkının fırçalara zarar vermesine ve aşınmasına neden olabilir. Erken teşhis her zaman daha iyidir. Sürüş sırasında gösterge panelindeki sinyalleri kontrol edin, kontak açıksa aracınızın gösterge panelinde bir akü ışığı yanacaktır. Bu, hızlı bir şekilde bakmanız gerektiği anlamına gelir. Aynı şekilde, araçtaki çalışmayan plakalar da akü arızasının nedeni olabilir.