Önerilen Lastik Güvenliği Kontrol Listemiz

Lastikler asla ihmal edilmemelidir. Aracınızın güvenliği buna bağlıdır. Aracınızın frenleri, lastiklerle birlikte aracınızın en önemli iki bileşenidir. Güvenli bir araç kullandığınızdan emin olmanız sadece kendi güvenliğiniz için değil, yoldaki diğer insanlar için de önemlidir. Bir lastik güvenliği kontrol listesine sahip olmak, güvenli bir araç kullandığınızdan emin olmanın önemli bir parçasıdır.

lasti̇k güvenli̇ği̇ ve bakim kontrol li̇stesi̇

Lastiklerinizde olabilecek bazı yaygın sorunlar için lastik güvenliği ve bakım kontrol listenizi düzenli olarak kontrol edin. Lastikler, otomobilinizin neredeyse tüm diğer bileşenlerinden daha fazla kötü kullanıma maruz kalır. Yolla ve aşınmalarına, basınç kaybetmelerine veya patlamalarına neden olabilecek tüm unsurlarla doğrudan temas halindedirler. Lastikleriniz aşınma ve hasar açısından kolayca kontrol edilebilir. Lastiklerinizin bakımını ne kadar iyi yaptığınız güvenliğinizi, araç performansınızı, yakıt verimliliğinizi ve onarım maliyetlerinizi etkileyecektir. 

Lastik Sırtı Derinliği

Aracınızın yolu düzgün bir şekilde kavrayabilmesi için yeterli diş derinliğine sahip olması hayati önem taşır. Lastiklerinizin minimum güvenli diş derinliği bir inçin 2/32’si kadar olmalıdır veya kabaca lastiğinizin kaburgaları arasında baş aşağı tutulduğunda Lincoln’ün kafasını bir penny üzerinde tamamen kaplayacak kadar diş olmalıdır. Diş derinliği, özellikle kaygan veya ıslak koşullarda hızlanırken veya fren yaparken güvenliği sağlamak için önemlidir.

Lastik Hava Basıncı

Tüm lastikleriniz doğru hava basıncına sahip olmalıdır. Düşük veya aşırı şişirilmiş lastikler aracın dengesiz davranmasına neden olabilir ve sürüş sırasında tehlikeli olabilecek yol tutuşunu ve kavramayı etkileyebilir. Lastiklerinizde doğru basınç olması yumuşak bir sürüş, daha iyi çekiş, daha iyi yol tutuşu ve optimum yakıt ekonomisi sağlar.

Üreticinizin önerdiği lastik servislerini takip etmek lastiklerinizin verimliliği için gereklidir. Servis aralıklarını takip edebilir veya dengesizlik, yanlış hizalama veya erken lastik aşınması belirtilerine dikkat edebilirsiniz.

Lastik rotasyonu, tekerlek ayarı ve lastik balans ayarı hizmetleri düzensiz aşınmayı önlemeye yardımcı olarak lastiklerinizin uzun ömürlü olmasını sağlar ve yakıt verimliliğini artırır.

Aşınma ve Yıpranma

Lastikleriniz yola maruz kalır ve bazı genel aşınma ve yıpranmalara maruz kalmaları normaldir. Lastiklerinizi düzenli olarak inceleyin. Düzensiz aşınma, kesikler, şişkinlikler, çatlaklar veya çivi, cam veya küçük taşlar gibi sıkışmış nesneler dahil olmak üzere hasarlara dikkat edin. Herhangi bir sorun bulursanız, lastikleri değiştirdiğinizden veya tamir ettirdiğinizden emin olun.

Araç üreticiniz tarafından önerilen bakımı uygulamak lastiklerinizin daha uzun süre etkili kalmasına yardımcı olacaktır.

Önerilen kontrol listemizi kullanın ve en azından her hafta görsel bir lastik güvenlik kontrolü gerçekleştirin.

Yeni lastiklere ihtiyacınız olduğunu fark ederseniz veya lastiklerinizin servise ihtiyacı varsa, bugün bizimle iletişime geçin!

Tamire ne zaman ihtiyacınız var?

Alternatörün mekanik parçaları sızdırmazdır, ancak yağlayıcı aşındıkça duran su alternatöre zarar verebilir. Tekrar tekrar suya maruz kalmak elektrik arkının fırçalara zarar vermesine ve aşınmasına neden olabilir. Erken teşhis her zaman daha iyidir. Sürüş sırasında gösterge panelindeki sinyalleri kontrol edin, kontak açıksa aracınızın gösterge panelinde bir akü ışığı yanacaktır. Bu, hızlı bir şekilde bakmanız gerektiği anlamına gelir. Aynı şekilde, araçtaki çalışmayan plakalar da akü arızasının nedeni olabilir.